Nove zvijezde startup scene na Zagrebačkom velesajmu

05.12.2018.

07:57

Autor: E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Predstavit će se dron koji šalje video signal do 100 kilometara udaljenosti, alarm koji upozorava na provalnika i prije no što provali u kuću...
Međunarodna startup konferencija "Zagreb Connect" kojom se želi pružiti podršku mladim poduzetnicima u razvoju njihovih poslovnih ideja, održava  se u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Zagreb Connect je konferencija koja već petu godinu zaredom mladim poduzetnicima daje podršku u razvoju njihovih poslovnih ideja i olakšava daljnji razvoj zagrebačkog poduzetničkog ekosustava čime stvara bolje uvjete za startup tvrtke na području grada Zagreba i šire, ističu iz graske uprave.

Predstavit će se "nove zvijezde zagrebačke startup scene", među ostalim,  dronom koji šalje video signal do 100 kilometara udaljenosti, alarmom koji upozorava na provalnika i prije no što provali u kuću, 'revolucionarnim kapsulama' koje umjesto nas brinu o našim biljkama, digitalnom recepcionarkom, pomoći pri liječenju disleksije, personaliziranim zdravim snackovima, pametnom narukvicom koja prati zdravlje pacijenata, aplikacijom koja pomažu riješiti kućanske poslove.

U Gradu Zagrebu kažu da su ove godine spojili svoje najznačajnije projekte za razvoj startup poduzetništva - predakceleracijski program Startup Factory i konferenciju Zagreb Connect.

Finale Startup Factoryja održat će se na Zagreb Connectu gdje će se 17 timova koji su 22. rujna na Bootcampu odabrani za ulazak u predakceleracijski program, natjecati za novčani fond od 860.000 kuna. Pet najboljih startupova osvojit će svaki po 160.000 kuna bespovratnih sredstava, a 60.000 kuna dodatnih sredstava osvojit će najbolji pitch (PR prezentacija) Zagreb Connecta.

Najpoznatija imena svjetskih i hrvatskih startup stručnjaka sudjelovat će u panel raspravama koje će obuhvatiti teme: pre-seed investicije i ulaganja u ranim razvojnim fazama startupova, iskustva domaćih startupova koji su uspješno svoje proizvode plasirali na međunarodna tržišta te tehnologije budućnosti.

Ključni govornici na ovogodišnjem Zagreb Connectu bit će Motti Peer (Co-CEO, Blonde 2.0., Izrael) - stručnjak za odnose s javnošću, strategije i upravljanje kriznim situacijama. Organizatori navode da Motti Peer voli razmišljati "izvan okvira" i doći do rješenja koja poboljšavaju rast klijenata i povećavaju njihovu svijest o robnoj marki.

Na konferenciji će govoriti i Roberto Kutić (COO, Infobip, Hrvatska). Infobip izrastao je u jednu od vodećih svjetskih platformi za obradu i dostavu poruka za poslovne korisnike, a danas zapošljava 1200 ljudi u 50-tak ureda u više od 40 zemalja na šest kontinenata. Preko njihove platforme kontaktirano je do rujna ove godine više od 60 posto mobitela na svijetu, odnosno četiri milijarde ljudi.

Govornik na Zagreb Connectu bit će i Jeffrey Becker (IBM Watson Data & AI, Češka) - lider i stručnjak za cloud, analitiku i poslovne transformacije. Iskusan je menadžer koji se može pohvaliti razvojem novih proizvoda i softvera, odličnim rezultatima, realiziranim prihodima i razvojem poslovanja na novim tržištima.

Uoči početka konferencije u emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Mirka Jozić, pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša
Frane Šesnić, direktor ZICER-a (Zagrebački inovacijski centar) i Tihomir Jurić, predstavnik Zebra Cross- it aplikacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!