12:05 / 19.03.2020.

Autor: V.M./Hina

NSK nastavlja pružati usluge koje su moguće ‘na daljinu’

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nacionalna i sveučilišna knjižnica prilagodila je rad uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite te će do daljnjega biti zatvorena, a posebno uspostavljenim rasporedom dežurstava osigurat će pružanje usluga koje je moguće obaviti ‘na daljinu’.
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu prilagodila je rad uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite te će do daljnjega biti zatvorena, a posebno uspostavljenim rasporedom dežurstava osigurat će pružanje samo onih usluga koje je moguće obaviti ‘na daljinu’.

- Djelatnici NSK odgovarat će na telefonske upite i upite elektroničkom poštom, a tu su i usluge Odjela Bibliografsko središte, ureda za izradu CIP zapisa, ureda za ISBN, ISSN i ISMN te ureda za DOI, priopćeno je iz NSK.

Građa Knjižnice, naglašava se, može se pretraživati korištenjem Kataloga NSK te portala NSK s digitaliziranom i izvornom digitalnom građom Digitalne zbirke NSK, Stare hrvatske novine, Stari hrvatski časopisi, Hrvatski arhiv weba, Nacionalni repozitorij završnih i diplomskih radova, Nacionalni repozitorij disertacija i znanstvenih magistarskih radova, Virtualne izložbe i Glagoljica.hr.

Osim toga, Knjižnica će nastaviti s pružanjem stručne i tehničke potpore knjižnicama članicama Integriranog knjižničnog sustava preko portala IKS i BUKI, kao i stručno-savjetodavne potpore u poslovanju školskih, narodnih, visokoškolskih i specijalnih knjižnica.

- Korisnicima i nadalje stoji na raspolaganju usluga Pitajte knjižničara, te usluge povezane s pružanjem bibliografsko-referalnih i kataložnih informacija, kao i bibliometrijske usluge, napominje NSK.

Rok posudbe za sve trenutačno posuđene knjige produljen je do 20. travnja, a knjižnica poziva svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na Portalu Knjižnice i profilima Knjižnice na društvenim mrežama vezane uz izmjene u radu Knjižnice uslijed provođenja mjera suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!