09:11 / 12.02.2018.

Autor: DJH

Osječki arhitekti nominirani za nagradu S.ARCH 2018.

-

-

Foto: - / -

Osječki arhitekti Predgrad i Bruno Recher nominirani za prestižnu međunarodnu nagradu za svoj projekt drive in ljekarna
Projekt i realizacija Drive-IN ljekarne u Osijeku arhitekata Brune i Predraga Rechnera nominiran je za prestižnu međunarodnu arhitektonsku nagradu S.ARCH 2018., u konkurenciji brojnih projekata iz cijeloga svijeta.

S.ARCH je internacionalna arhitektonska nagrada, koja promovira realizirane i konceptualne projekte, izvrsnost u arhitekturi i urbanizmu, arhitektonsku različitost, nove ideje i njihovu primjenu diljem svijeta.

Od 2012. svake se godine u drugom dijelu svijeta održava međunarodna stručna konferencija o arhitekturi i izgrađenom okolišu, i nakon Hong Konga, prošle godine, ove će se godine skup održati krajem svibnja u Veneciji.

Uz brojna predavanja svjetski renomiranih arhitekata, održat će se i prezentacija projekata nominiranih za nagradu pred stručnim žirijem nakon čega će biti proglašeni najbolji od najboljih.

Koncept Drive-IN ljekarne, otvorene 0-24h, potpuna je novost u Hrvatskoj. Riječ je o ljekarni u kojoj je osim standarnog preuzimanja lijekova, moguće preuzeti lijekove i iz automobila.

Nakon nominacija s projektima Autobusnog kolodvora u Osijeku i Trga Slobode u Osijeku, s kojima su obišli izložbe od Singapora, Milana pa sve do New Yorka, arhitektima Rechner ovo je šesta nominacija za internacionalnu arhitektonsku nagradu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!