Otac i sin Pokrajčić, jedni od najuspješnijih hrvatskih inovatora

31.03.2022.

09:15

Autor: Saša Užarević/V.K./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Hrvatski inovatori

Hrvatski inovatori

Foto: Saša Užarević / HRT

Hrvatska je poznata po uspješnim inovatorima, a kada su inovatori otac i sin onda je to posebna priča.


Galerija
Frano Pokrajčić, Foto: Saša Užarević/HRT
Tomislav Pokrajčić, Foto: Saša Užarević/HRT

Poznato je da Hrvatska ima veoma uspješne inovatore, a otac i sin Frano i Tomislav Pokrajčić jedni su od najuspješnijih hrvatskih inovatora.

- Pa imamo jako puno inovacija, kao što je solarni bicikl, boks za zamrzavanje kada za pola sata smanjimo temperaturu od +30, na -1, što je našlo primjenu u ugostiteljstvu za čuvanje hrane i rashlađivanje pića, proizveli smo i artikl mobilni vez, ali i razbijač valova govori Frano Pokrajčić, inovator.

Za svoje inovacije ovi inovatori dobili su mnogobrojne nagrade.

- Dobili smo mnoge nagrade, npr. razbijač valova proglašen je najboljom inovacijom u svijetu 2011. godine. Na sajmu je bilo više od 1000 inovacija iz cijelog svijeta, a 30 svjetskih sudaca je ocjenjivalo, naglasio je Tomislav Pokrajčić, inovator.

Frano i Tomislav Pokrajčić kažu kako im je nagrada koju su nedavno dobili na sajmu Expo Dubai posebno draga.

- Posljednja nagrada bila je u Dubaiju i tamo sam dobio najbolju nagradu za inovativnost i tehnologiju za razbijač valova. Tu su nagradu popratili svi mediji z cijelog svijeta, naglasio je Tomislav.

Sigurno će još mnoge uspješne ideje Frane i Tomislava Pokrajčića u budućnosti postati korisni proizvodi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!