Posjetili smo Reboot Infogamer i razgovarali s Nikolom Teslom

13.11.2022.

20:06

Autor: Josip Gavranović/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Reboot Infogamer

Reboot Infogamer

Foto: HTV / HRT

Sajmovi video igara nakon pandemijske pauze vraćaju se na velika vrata. Najpopularniji domaći sajam Reboot Infogamer u kratkom izdanju opet je privukao publiku. Ljubitelji video igara i profesionalni igrači okupili su se i isprobali najaktualnije naslove i igraču opremu te se uvjerili što donosi domaća industrija. A naša ekipa nakratko je razgovarala s Nikolom Teslom.


Spoj znanosti i tehnologije u hologramskoj projekciji omogućio nam je kratak razgovor s Nikolom Teslom. 

Filmska čarolija, odnosno iluzija bez uporabe lasera mogla bi postati hrvatski izvozni proizvod.

- Ovo je čisto hrvatski proizvod, ovo je kompletno napravljeno u Hrvatskoj od same ideje, izvedbe samog scenarija do same tehničke realizacije, kaže Dado Komerički, Toy2B.

Ideje su sve zanimljivije, a sadržaji sve realniji zato, pokazuju statistike, sve mlađi ulaze u svijet igranja. 

- Super je ova igrica jer kao prvo ne znam možemo li zajedno igrati pa mi je malo komplicirano, ali je super s igricom, kažu Dan i Grga.

Industrijska grana orijentirana na izvoz u Hrvatskoj je pustila duboko korijenje. Unatoč samo dvodnevnom izdanju - interes izlagača ohrabruje.  

- Kreatori hrvatskih videoigara zapravo nastavljaju se razvijati i rasti. Više od 1000 zaposlenih trenutačno u hrvatskoj industriji videoigara i uprihodi više od milijardu kuna, svi pokazatelji su fantastični i zapravo ne vidimo nigdje u bliskoj budućnosti nešto što bi ju zaustavilo, kaže Damir Đurović, organizator sajma.

Domaći proizvođači željni su sve više kontakta uživo. Pandemijske godine ostavile su traga i svima je dosta interneta.

- Okupljanje gamera uvijek je dobro, svi smo tu za istu stvar - igranje igara, zabava, druženje, povezivanje i to je ono što čini gaming najboljom stvari ikad jer ljudi se emocionalno povežu, kaže Dino Čović, Frozen pixel.

Sajam su dočekali influenceri, ali i e-sportaši, profesionalni igrači koji se u regionalnoj ligi bore za bogate novčane nagrade, a publika u Zagrebu ima priliku gledati ih uživo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!