Predstavljen EU projekt poticanja inovacija u turizmu FOST INNO

18.01.2018.

19:01

Autor: HRT

default error photo
Projekt Sustav poticanja inovacija u turizmu Jadransko-jonske regije - FOST INNO vrijedan je ukupno 1,27 milijuna eura, a riječ je o EU projektu u kojemu sudjeluje osma partnera iz šest zemalja.
Projekt Sustav poticanja inovacija u turizmu Jadransko-jonske regije  - FOST INNO vrijedan je ukupno 1,27 milijuna eura, a riječ je o EU projektu u kojemu sudjeluje osma partnera iz šest zemalja. Istaknuto je to u Opatiji gdje je održano prvo javno predstavljanje tog projekta s uvodnim sastankom projektnog tima.

Domaćin skupa je opatijski Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, koji je vodeći partner na FOST INNO projektu, a voditeljica cijelog projekta je Helga Maškarin Ribarić s tog fakulteta.

Uz domaćine, na dvodnevnom sastanku su predstavnici svih projektnih partnera - fakulteta, razvojnih agencija, regija, stručnih službi i općina iz Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore.

Zajednički izazovi programskog područja, kao što su produljenje turističke sezone i poboljšanje kvalitete turističkih proizvoda i doživljaja, rješavat će se u skladu s načelima dugoročne održivosti turističkog razvoja. Opći cilj projekta je poboljšanje konkurentnosti jadransko-jonskog područja uz povećanje inovacijskih kapaciteta održivog turizma, a u okviru projekta planira se uspostava i razvoj međunarodnog centra za transfer znanja i inovacija u turizmu jadransko-jonskog područja. Projekt će se financirati iz programa INTERREG V-B Jadransko-jonske suradnje (Adrion) 2014.-2020..

Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana ističe kako je to jedan u nizu europskih projekata koje provodi opatijski fakultet, kojim ima i dobro ustrojen centar za europske projekte. Ocijenila je da i studenti i djelatnici fakulteta svojim radom i istraživanjima mogu doprinijeti razvoju turizma. Vrlo važan aspekt ovog projekta je intencija uključivanja što većeg broja dionika u aktivnosti FOST INNO projekta, jer će se tako ojačati suradnja na svim razinama, kazala je Smolčić Jurdana. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!