11:20 / 26.04.2018.

Autor: T.V./Hina

Pristup aplikaciji WhatsApp u Europi bit će zabranjen mlađima od 16

-

-

Foto: - / -

Pristup aplikaciji za poruke WhatsApp bit će na području Europske unije zabranjen mlađima od 16 godina, objavila je tvrtka. Taj je potez uslijedio nakon novih europskih pravila o zaštiti podataka koja stupaju na snagu 25. svibnja.
Pristup aplikaciji za poruke WhatsApp bit će na području Europske unije zabranjen mlađima od 16 godina, objavila je tvrtka. Taj je potez uslijedio nakon novih europskih pravila o zaštiti podataka koja stupaju na snagu 25. svibnja ove godine.

Pojedine zemlje članice EU moći će dodatno sniziti tu dobnu granicu do 13 godina. Aplikacija WhatsApp u ostalim će zemljama zadržati minimalnu dob od 13 godina za korisnike izvan EU.

Tvrtka je objavila da će u Irskoj uspostaviti novu tvrtku koja će obrađivati podatke korisnika u EU. Nije poznato kako će provjeravati dob korisnika jer trenutno nije potrebno ponuditi nikakve dokumente za otvaranje profila na WhatsAppu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!