10:18 / 12.06.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Probna vožnja i predstavljanje broda "SolarCat"

-

-

Foto: - / -

Riječ je o električnim putničkim katamaranom s integriranom solarnom elektranom, kojeg odlikuje energetska samoodrživost plovidbe.
Danas i sutra na zagrebačkom jezeru Jarun održava se probna vožnja i predstavljanje broda "SolarCat".

Riječ je o električnim putničkim katamaranom s integriranom solarnom elektranom, kojeg odlikuje energetska samoodrživost plovidbe, gdje svu potrebnu energiju dobiva iz vlastitih izvora i samim time predstavlja značajan tehnološki iskorak od konvencionalnih plovila.

Pored prijevoza putnika namijenjen je i raznim društvenim aktivnostima poput edukacijskih i sportskih radionica, poslovnih sastanaka, gastro-enoloških prezentacija, multimedijskih događanja, školskih izleta, turističkih obilazaka i raznih drugih događanja.

Ovaj projekt predstavlja socijalnu inovaciju koja odgovara na sveprisutne izazove modernog društva:  ekološke aspekte zaštite mora, jezera i zraka kroz nultu stopu emisije štetnih čestica za dobrobit planete zdravstvene aspekte zaštite zdravlja značajnim smanjenjem buke kao uzročnika stresa (rak, bolesti srca, pretilost, dijabetes…) na dobrobit čovječanstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!