Prvi put u Hrvatskoj izvedena endoskopska operacija srednjeg uha

14.11.2018.

18:25

Autor: R.I./E.L.S./HRT

default error photo
Takva operacija za pacijenta je jednostavnija i podnošljivija, a oporavak je kraći. Karlo je operiran jučer i već danas može ići kući.
Novi uspjeh naših liječnika. Prvi put u Hrvatskoj tim Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb predvođeni doktorom Mislavom Malićem i profesorom Mislavom Gjurićem izveo je endoskopsku operaciju srednjeg uha. 16-ogodišnjem pacijentu sluh je vraćen, rezova nema, a oporavak je znatno brži nego dosad.

Kronična upala srednjeg uha šesnajstogodišnjem Karlu poremetila je sluh i ravnotežu.

Bilo me užasno strah operacije, nisam znao kaj će mi točno raditi, otkrio nam je Karlo. No, liječnici su dobro znali što rade i endoskopskim zahvatom koji je trajao četiri sata riješili su Karlove probleme. I to bez ikakvog reza, kroz prirodni otvor odnosno zvukovod ušli su u uho i operirali pod kontrolom vosokosofisticirane optike, gdje su mogli biti precizni i delikatni.

Takva operacija za pacijenta je jednostavnija i podnošljivija, a oporavak je kraći. Karlo je operiran jučer i već danas može ići kući.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!