14:31 / 30.03.2018.

Autor: T.V./Hina

Pseći povodac mora biti dovoljno dugačak kako bi se izbjegle trzajne ozljede

-

-

Foto: - / -

Uz sve dobrobiti, šetanje psa može dovesti do barem jednog velikog zdravstvenog problema - bolova u leđima.
Uz sve dobrobiti, šetanje psa može dovesti do barem jednog velikog zdravstvenog problema - bolova u leđima. Četveronožni prijatelj jamči da će njegov vlasnik morati redovito šetati, što pomaže ojačati donji dio leđa, ali psi ponekad znaju tako povući vlasnika da mogu izazvati ozljedu, kaže ortoped Reinhard Schneiderhan.

Zbog toga je važno da je pseći povodac dovoljno dugačak kako bi se izbjegle trzajne ozljede. Za one koji imaju probleme s leđima također je važno da pas hoda pored njih umjesto da odjuri naprijed pa da ga vlasnik mora potezati natrag. Ako pas nikako da to nauči, pomaže profesionalna dresura.

Uprkos riziku od problema s leđima, vlasnici pasa trebaju šetati i smatrati te šetnje vježbanjem, rekao je Schneiderhan. Tijekom šetnje mogu se izvoditi vježbe istezanja i snage, poput iskoraka ili brzih sklekova na klupi u parku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!