20:11 / 21.09.2018.

Autor: M.G/E.L.S./HRT

Rimac otvorio razvojni ured u Osijeku

-

-

Foto: - / -

Ta je suradnja otvorila i studijske programe automobilskoga računarstva, s gostima predavačima iz svijeta autoindustrije.
Tvrtka Mate Rimca u Osijeku je otvorila novi razvojni ured koji Slavoncima i Baranjcima otvara mogućnost zapošljavanja u informatičkom sektoru. Velika je to prilika za stanovnike regije u kojoj je više od 17 tisuća nezaposlenih.

Stručnjak u području autoindustrije, podrijetlom Indijac, Rajkumar Rajappar ili Radž, voditelj je ureda. U početku je planirao manji tim, no suradnjom s osječkim FER-om, na kojemu povremeno predaje, povećavaju se planovi i broj zaposlenih.

U početku smo željeli pokrenuti aktivnosti ponajprije s visokonaponskim inženjeringom i polako smo privlačili talentirane kadrove u tim. Uz nekoliko njih koji su izvan Osijeka, većina ih je pohađala osječko sveučilište, kaže.

Ta je suradnja otvorila i studijske programe automobilskoga računarstva, s gostima predavačima iz svijeta autoindustrije.

Plod su suradnje specijalizirani stručnjaci i nova radna mjesta - dobra vijest za mlade stručnjake i razlog više za ostanak u Lijepoj našoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!