Rimac: Pripremamo se za serijsku proizvodnju modela C_Two

18.01.2021.

10:51

Autor: HRT/V.G.

default error photo
Već je ranije Mate Rimac najavio kako će prvi primjerci iz proizvodnje električnog hiper-automobila C_Two biti isporučeni ove godine.
Iz tvrtke Rimac automobili najavili su da uskoro planiraju početi sa serijskom proizvodnjom njihovog modela C_Two.

➡️ Mate Rimac: Pitajte me za par godina jesam li uspio
"Hodam ovdje i gledam kako se nakon 10 godina krvi, znoja i suza sve ovo slaže - kakav osjećaj. Predserijska proizvodnja raste i pripremamo se za proizvodnju automobila za kupce. Kapa dolje ljudima koji su omogućili da se ovo dogodi. Svi njihovi potpisi bit će na svakom kupčevom automobilu - i figurativno i doslovno", napisao je Mate Rimac na svom Facebooku profilu.

Podsjetimo, predserijska faza proizvodnje počela je u prosincu. Do sada je izrađeno nekoliko prototipova za razna testiranja, crash testove i procese homologacije.

Već je ranije Mate Rimac najavio kako će prvi primjerci iz proizvodnje električnog hiper-automobila C_Two biti isporučeni ove godine. Sastavljanje svakog automobila trajat će otprilike pet tjedana, a s proizvodne trake bi mjesečno trebala silaziti četiri modela C_Two.

"Gledamo prema budućnosti. U prosincu smo počeli s proizvodnjom predserijskih primjeraka, a sada već napredujemo prema serijskoj proizvodnji C_Twoa. Predserijski modeli koristit će se za daljnja manja podešavanja, testove homologacije i trajnosti, eksperimentiranja s trimom, podešavanje NVH-a i globalnu ocjenu proizvoda. Pred nama je važna godina", objavljeno je na Facebook profilu tvrtke Rimac Automobili početkom ove godine.


Sve je počelo s rukavicom budućnosti, pogledajte prilog kada je Rimac gostovao u Nu2 prije više od 3 godine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!