Robot Temi pomaže u borbi protiv koronavirusa

22.08.2020.

22:38

Autor: Dnevnik/IMS/P.F./HRT

default error photo
Opremljen je monitorom, kamerom i mikrofonom zbog čega je idealan kanal komunikacije medicinskog osoblja i bolesnika. Temi bi mogao biti rješenje kad je riječ o sigurnosti liječnika.
U meksičkoj bolnici u saveznoj državi Nuevo Leon u liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom sudjeluje i robot imena Temi. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, liječnici mogu pomagati pacijentima sa sigurne udaljenosti.

Opremljen je monitorom, kamerom i mikrofonom zbog čega je idealan kanal komunikacije između medicinskog osoblja i bolesnika. Temi bi mogao biti rješenje kad je riječ o sigurnosti liječnika. U toj se zemlji koronavirusom zarazilo više od 70.000 medicinskih djelatnika.

- U svako doba, čak i od kuće, možemo vidjeti stanje oboljelih, provodi li se tretman adekvatno i vidimo iz prve ruke što pacijenti trebaju, rekao je liječnik Luis Antonio Luviano Garcia.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!