Senzacija iz Splita - surfanje na struju!

10.03.2019.

15:25

Autor: Zoran Kukilo/HRT

-

-

Foto: - / -

Skupina magistara sa splitskoga FESB-a osmislila je i izradila proizvod koji ovoga ljeta izlazi na tržište
Iz Splita nam stiže prava morska senzacija! Skupina magistara sa splitskoga FESB-a osmislila je i izradila proizvod koji ovoga ljeta izlazi na tržište. Bit će zasigurno velika atrakcija na svim jadranskim plažama -  hidrokrilne električne daske start-up tvrtke Plurato. Ekipa HRT-ove emisije More provjerila ih je - daska je, kažu, brža, tiša i atraktivnija nego što su očekivali.

Direktor razvoja u Pluratu Miljenko Polić dugo je pratio tehnologiju hidro-krila, želja mu je bila spojiti dasku s hidrokrilom i elektro- motor.

- Ono što dobijemo s hidrokrilom je tišina, kad se odvojimo od površine gubimo ono udaranje valova i onda kad povežemo to s električnim pogonom koji je sam po sebi tih i čist i nema onoga dima od benzina, to mi se činilo kao idealna kombinacija, kaže nam.

Mladi inženjeri i sami su vrlo vješti sa svojim proizvodom. Osnove elektro- surfinga mogu se svladati već za nekoliko sati, a svi padovi u more vrijedni su kasnijeg uživanja.

Uostalom, uvjerite se i sami:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!