14:45 / 30.05.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Singapore Airlines ponovo uvodi najdulji let u svijetu za višu klasu putnika

-

-

Foto: - / -

Trenutni rekord drži kompanija Qatar Airways na letu 921 iz Aucklanda do Dohe, koji traje 17 sati i 40 minuta.
Singapore Airlines izvijestio je da će u listopadu ponovno pokrenuti najdulji komercijalni let u svijetu u trajanju od gotovo 19 sati na relaciji Singapur-New York, dodajući da će biti ponuđen samo putnicima u višoj putnoj klasi.

Svakog će dana zrakoplovi u neprekinutom letu u trajanju od oko 18 sati i 45 minuta od singapurskog aerodroma Changija do zračne luke u Newarku prelaziti oko 16.700 kilometara (10.300 milja).

Trenutni rekord drži kompanija Qatar Airways na letu 921 iz Aucklanda do Dohe, koji traje 17 sati i 40 minuta.

Na ruti od Singapura do Newarka singapurska će tvrtka koristiti modele Airbus A350-900ULR, koji su namijenjeni za duge letove i mogu primiti 161 putnika, od toga 67 u poslovnoj klasi a 94 u premium ekonomskoj klasi.

Zrakoplovna tvrtka već je letjela na sličnoj ruti od 2004. do 2013. godine ali ju je ukinula jer nije ostvarivala očekivane prihode.

Odluka o njezinom opetovanom uvrštenju u ponudu vemenski se poklopila s nastojanjima aviokompanija da nađu nove izvore prihoda u konkurentskom okruženju a duge rute često generiraju veće prihode od onih s pauzama u letovima.

U Singapore Airlinesu planiraju i neprekinuti let od Singapura do Los Angelesa, s istim modelom zrakoplova.

Njihova odluka o obnovljenom letu na relaciji Singapur-New York donesena je u vrlo izazovnoj situaciji za singapurskog avioprijevoznika. Prošle su godine spojili niskobudžetne kompanije TigerAir i Scoot kako bi racionalizirali troškove.

Ovog su mjeseca najavili da će u nastojanju da ostanu konkurentni uključiti posrnuli reginalnih ogranak s premium ponudom SilkAir u širu grupu nakon višemilijunskog ulaganja u modernizaciju kako bi ostao konkurentan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!