10:05 / 21.08.2019.

Autor: HRT

Stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika

Gerd Altmann/Pixabay

Gerd Altmann/Pixabay

Foto: - / -

Sve pojedinosti o Javnom pozivu dostupne su na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.
Do konca kolovoza moguće su prijaviti za stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika u nadolazećoj akademskoj godini,  javni poziv za dodjelu stipendija objavio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske.

Ured odobrava do 10 stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u trajanju od jednog semestra (jesenski ili proljetni) i to za početnu razinu (A1).  Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-l koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika (HMI) i  Sveučilišni računski centar SRCE.

Jesenski se semestar održava izmedu rujna i prosinca ove, a proljetni  izmedu ožujka i svibnja iduće godine. Više informacija može se pronaći  putem poveznice: https://matis.hr/programilhit-4-ozuj ka-26-svibnja-20 I 9/

Na Poziv se mogu prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, punoljetni su,  imaju najmanje srednju školu i prebivalište izvan Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u Hrvatskoj, ali ne duže od tri godine.

Sve pojedinosti o Javnom pozivu dostupne su na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!