Svečano promovirano 310 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

11.09.2022.

16:50

Autor: T.V./HRT/Hina

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras

Foto: Zoe Sarlija / PIXSELL

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras promovirao je u nedjelju, na dvije svečane promocije u Hrvatskom narodnom kazalištu, novih 310 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom prve svečanosti promovirana su 154 doktorska kandidata, a tijekom druge njih 156.

U skladu s protokolom dviju promocija, prorektori i dekani predvođeni rektorom stigli su u povorci iz zgrade Sveučilišta u Zagrebu u Hrvatsko narodno kazalište, zbog čega je nakratko zaustavljen promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske.

Promocije su počele svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK, a zatim je intonirana himna Republike Hrvatske te je govor održao rektor Boras.

Nakon što su kandidati odjeveni u svečane toge izgovorili tekst prisege, rektor ih je proglasio doktorima znanosti i umjetnosti te su prebacili kićanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje.

Nakon toga su im uručene diplome te su se promovirani upisali u knjigu doktora.

Svečanosti su završile akademskom himnom Gaudeamus igitur, izvijestili su sa zagrebačkog Sveučilišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!