12:44 / 12.03.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Testiranja za Kviz znanja iz fizike i znanja o Nikoli Tesli

-

-

Foto: - / -

Po jedan kandidat iz svake kategorije bit će nominiran za godišnju nagradu 'Nikola Tesla Genij za budućnost'.
Testiranju iz Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli, održanom na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu pristupilo je 139 kandidata, učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola, a završno testiranje bit će 4. travnja.

Kviz znanja jedna je od kategorija natječaja za godišnju nagradu 'Nikola Tesla Genij za budućnost', koja se tradicionalno dodjeljuje u sklopu manifestacije Tesla&friends kojom se obilježava Dan Nikola Tesle dan znanosti, tehnologije i inovacija 10. srpnja, na dan rođenja izumitelja i znanstvenika Tesle.

Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će završnom testiranju 4. travnja, koje će se također održati na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Po jedan kandidat iz svake kategorije bit će nominiran za godišnju nagradu 'Nikola Tesla Genij za budućnost'.

Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorila je Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla Genij za budućnost, koja je i predstavila rad Udruge u protekloj godini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!