16:39 / 15.02.2019.

Autor: HRT

U Koprivnici besplatni električni javni prijevoz

-

-

Foto: - / -

Besplatnim javnim prijevozom minibusom građani se mogu koristi svakoga radnoga dana, od ponedjeljka do petka.
Od prije tri godine, javni prijevoz u Koprivnici organiziran je s dva električna minibusa. Kupljeno je i sedam električnih automobila za potrebe gradske uprave i tvrtki, otvorena je punionica za električne automobile i bicikli na električni pogon. Od ponedjeljka se uvodi još jedna nova linija.

Novinari u probnoj vožnji, a od ponedjeljka i mještani prigradskih naselja Vinice, Starigrada i Draganovca u redovitoj do središta grada, bolnice ili trgovačkog centra moći će električnim minibusom. Kao i do sada - besplatno.

Busko će ovom novom linijom voziti četiri puta na dan, dva puta prijepodne i isto toliko poslijepodne.

- Već oko tri i pol tisuće ljudi se provezlo prvom linijom, pokazala se pun pogodak, nadam se da će i da će olakšati građanima iz prigraskih naselja da lakše dođu do grada - izjavio je Goran Međurečan, član uprave Komunalca.

Besplatnim javnim prijevozom minibusom građani se mogu koristi svakoga radnoga dana, od ponedjeljka do petka.

- Sve nam je zvučalo apstraktno na početku - kako ćemo imati električne automobile kao gradska uprava i električni javni prijevoz, ali pokazalo se ne da je zaživio elektlrični prijevoz, nego je zaživio javni prijevoz u gradu što je prije 10 godina bilo nemoguće u svim onim pokušajima - oduševljen je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Osim besplatnog javnog prijevoza miniautobusima građanima su od prvih proljetnih do kasnih jesenskih dana na raspolaganju besplatni bicikli i električni bicikli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!