12:57 / 14.09.2021.

Autor: Regina Zubanović/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

U splitskom ljetnom kinu spajaju se znanost i poduzetništvo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Jsnow my wolrd / Shutterstock

Festival tehnologije i poduzetništva, koji se održava 14. i 15. rujna u Ljetnom kinu Bačvice, organizira udruženje Split Tech City. Prvo je to izdanje manifestacije, namjera organizatora  je da postane tradicionalan i regionalan.

Udruga Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci. Inicijativa iz koje su nastale udruga Startup i brend Split Tech City od 2010. godine u Splitu okuplja i povezuje IT stručnjake i one koji to tek žele postati.


- Festival je namijenjen svima koji traže inspiraciju i koji vjeruju u tehnološki i poduzetnički potencijal grada Splita. Namijenjen je studentima i mladima koji su tek zakoračili na tržište rada i žele se povezati s ljudima iz struke te poslušati uspješne priče lokalaca, dobiti korisne savjete i know-how, ali isto tako i profiliranim stručnjacima koji aktivno sudjeluju u jačanju lokalne zajednice, a koji na Festivalu mogu razmjenjivati znanja, iskustva i ideje. Osim toga - i svima onima koji još traže svoj put, poručili su organizatori.


Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska detalje o programu doznala je od Tonija Trivkovića i Tine Tomičić iz udruge Split Tech City:


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!