U svom filmu: Vlatka Zoldoš

23.11.2018.

12:23

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Ne propustite druženje s profesoricomdr. sc. Vlatkom Zoldoš.
Vlatka Zoldoš je hrvatska znanstvenica čiji je znanstveni rad u području epigenetike bio među najcitiranijima u svijetu u 2016. godini Za projekte u kojima sudjeluje i koje vodi posljednjih šest godina dobila je 3 milijuna eura europskog novca.

Jedna je od pionirki u RH na području epigenetike - znanosti koja se bavi skrivenim utjecajem okoliša na promjene naših gena. Večeras je gostovala u  emisiji HRT-a 'U svom filmu'.

Zvuči gotovo nevjerojatno da je kao znanstvenica uspjela donijeti u Hrvatsku 3 milijuna € bespovratnih sredstva, kazala je kako to nije baš uobičajeno u Hrvatskoj jer ih financira uglavnom proračun. Dodala je kako je 2016. godine PMF i njezin tim dobio 550.000 eura za istraživanja u području epigenetike. Tada je kupila puno opreme i zaposlila tri osobe, a za 6 mjeseci je dobila još jedan projekt financiran od strane EU-a i zaposlila još dvoje. To je sve bio nezamisliv iznos, dodaje.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!