U Zadru otvorena najveća IT konferencija u Europi

19.09.2022.

13:59

Autor: M.Š./Hina/HRT

Infobip Shift

Infobip Shift

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Međunarodna 11. developerskaIT konferencija Infobip Shift, otvorena u ponedjeljak u Zadru, okupila je oko 4000 sudionika uživo i oko 10.000 njih virtualno, na kojoj će više od 50 predavača iz svijeta tijekom dva dana govoriti o novim ICT trendovima, proizvodima i rješenjima.

Ta konferencija održava se drugu godinu zaredom u Zadru, u sportskoj dvorani Krešimir Ćosić. S obzirom na broj sudionika, tvrtki-izlagača na pratećoj izložbi, na teme o kojima će se raspravljati, novim rješenjima i proizvodima za ICT i druge industrije koji će biti pokazatni, po riječima organizatora, to je najveća developerska koneferencija u jugoistočnoj Europi.

Organizator konferencije je Infobip, jedna od najjačih domaćih IT tvrtki, ujedno i prvi hrvatski jednorog. Osnivač i suvlasnik Infobipa, ujedno i član uprave Izabel Jelenić izrazi je na otvorenju konferencije zadovoljstvo što je okupila toliko "pametnih ljudi, entuzijasta, developera, inženjera, startupova i drugih iz raznih industrija".

Podsjetio je ukratko na razvoj Infobipa. od nekoliko njih entuzijasta koji su ga osnovali do danas, kada su, po njegovim riječima, najveća komunikacijska i platforma za povezivanje ne samo telekoma i njihovih korisnika nego i mnogo šire, za mnoge druge digitalne kanale.

Osnivač konferencije i član uprave Infobipa Ivan Burazin naveo je da ove godine konferencija ima rekordan broj sudionika te da je sve rezultat rada "iznimnog organizacijskog tima i suradnje s mnogim tvrtkama-sponzorima".

- Cilj je ne samo biti najveća, nego i najbolja konferencija za developere iz Hrvatske i svijeta te im pružiti futurističko i iskustvo potrebnog druženja tj. networkinga, kao i mogućnosti za dogovaranje suradnji i poslovanja, kazao je Burazin.

Program konferencije u dva dana (19. i 20. rujna) odvijat će se na šest pozornica, a 30-ak kompanija iz svijeta predstavit će svoja rješenja i proizvode na pratećoj izložbi, među kojima su u Zadru i predstavnici velikih kompanija poput Googlea, Amazona, Ubera, Facebooka i drugih, koji će komunicirati s publikom na predavanijima i drugom bogatom programu.

Većina prijavljenih sudionika na konferenciji su stranci iz 20 zemalja, a teme o kojima će moći slušati su kriptovalute, blockchain, NFT, fintech i druge. Uz to je organiziran i bogati popratni program te, kako kažu, "spektakularna produkcija", čime je ta konferencija, a što je i želja organizatora, i u rangu najvećih svjetskih tehnoloških događanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!