16:31 / 05.03.2018.

Autor: K.D./HRT

Virtualni trkački maraton na početku Tjedna mozga

-

-

Foto: - / -

U sklopu Tjedna mozgao organizira se prvi interkontinentalni virtualni trkački maraton koji će se održati 12. ožujka u 12 sati, u KD Blagoje Bersa Muzičke Akademije Sveučilišta u Zagrebu.
U sklopu 17. Tjedna mozga održava se dvodnevna konferencija "Kulturom zdravlja do zdravlja mozga", koja se uz  terapiju glazbom i njezinim utjecajem na zdravlje, bavi i virtualnom tjelovježbom.

Naime, u podne se organizira prvi svjetski  interkontinentalni virtualni trkački maraton „Zagrebačka staza zdravlja", koji će uz pomoć inovativne tehnološke platforme destinationRUN, hrvatskog proizvođača, predstaviti fitness gaming aplikaciju u kojoj je trkač u interakciji sa snimljenim videomaterijalom destinacije/utrke te s 3D svijetom avatara i sadržaja. Osim timova u Zagrebu natjecat će se timovi u Ljubljani i Dubaiju.

U utrci će sudjelovati i Ured Predsjednice RH i zagrebačkog Gradonačelnika, pa će se uz ekipu akademske zajednice i profesionalnih sportaša, Zagreb natječe  s ukupno četiri tima. Organizacijom virtualnih utrka, kojima semogu pridružiti trkači iz cijelog svijeta, Grad organizator utrke ima mogućnost predstavljanja svojeturističke ponude i sadržaja globalnoj javnosti.
Glazba kao lijek, ne samo za mozak
Konferencija se organizira u sklopu obilježavanja Svjetskog tjedna mozga, a okupit će najuglednijehrvatske i međunarodne  stručnjake.  S obzirom da je kretanje  primaran oblik prevencije mnogih bolesti, organizatori žele potaknuti populaciju na više kretanja korištenjem novih tehnologija.

Kretanje je zdravo, a na ovaj način trčati se može bilo kada i u svakome kutku svijeta. Upoznajte se s primjenjivošću ove napredne aplikacije te podržite razvojni projekt kojim zajedno se može promovirati Hrvatsku i Grad Zagreb teosvijestiti zdrav i savjestan način života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!