"Zagrebačka staza zdravlja"

12.03.2018.

09:55

Autor: K.D./HRT

-

-

Foto: - / -

U sklopu Tjedna mozgao organizira se prvi interkontinentalni virtualni trkački maraton koji će se održati 12. ožujka u 12 sati, u KD Blagoje Bersa Muzičke Akademije Sveučilišta u Zagrebu.
U ponedjeljak, 12. ožujka počinje 17. Tjedan mozga. Kampanja je to u svijetu poznata kao Brain Awareness Week. Dvodnevna konferencija "Kulturom zdravlja do zdravlja mozga" bavit će se i terapijiom glazbom i njezinim utjecajem na zdravlje, a izdvajamo još jedan zanimljiv događaj.

U sklopu konferencije organizira se prvi interkontinentalni virtualni trkački maraton koji će se održati 12. ožujka u 12 sati, u KD Blagoje Bersa Muzičke Akademije Sveučilišta u Zagrebu.  

„Zagrebačka staza zdravlja" moguća je uz pomoć inovativne tehnološke platforme destinationRUN, hrvatskog proizvođača, koja će se ovom prilikom premijerno predstaviti javnosti. Riječ je o fitness gaming aplikaciji u kojoj je trkač u interakciji sa snimljenim videomaterijalom destinacije/utrke te s 3D svijetom avatara i sadržaja, a osim timova u Zagrebu natjecat će se timovi u Ljubljani, Dubaiju te Dallasu.

U utrci će sudjelovati i Ured Predsjednice RH i zagrebačkog Gradonačelnika, pa će se uz ekipu akademske zajednice i profesionalnih sportaša, Zagreb natječe  s ukupno četiri tima. Organizacijom virtualnih utrka, kojima semogu pridružiti trkači iz cijelog svijeta, Grad organizator utrke ima mogućnost predstavljanja svojeturističke ponude i sadržaja globalnoj javnosti.
Glazba kao lijek, ne samo za mozak
Konferencija se organizira u sklopu obilježavanja Svjetskog tjedna mozga, a okupit će najuglednijehrvatske i međunarodne  stručnjake.  S obzirom da je kretanje  primaran oblik prevencije mnogih bolesti, organizatori žele potaknuti populaciju na više kretanja korištenjem novih tehnologija.

Upoznajte se s primjenjivošću ove napredne aplikacije te podržite razvojni projekt kojim zajedno se može promovirati Hrvatsku i Grad Zagreb teosvijestiti zdrav i savjestan način života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!