22:13 / 25.09.2020.

Autor: Ružica Divac Borovečki/Dnevnik 3/B.A./HRT

Znanstveni piknik održan u pandemijskim uvjetima

-

-

Foto: - / -

Ovo je deveta godina otkako sudionici Znanstvenog piknika pokusima, radionicama i prezentacijama pokušavaju zainteresirati širu javnost za sve vrste znanosti.
"Znanstveni piknik" manifestacija je popularizacije znanosti u organizaciji Udruge profesor Baltazar i brojnih znanstvenih institucija i škola. Zamišljen je kao neformalno druženje sa znanosti u perivoju Dvorca Stubički Golubovec u Hrvatskom zagorju, no ove specifične godine dio piknika je održan na YouTube-kanalu.

Znanstveni piknik ove se godine zbog pandemije održao putem YouTube-kanala, a zbog kiše u prostorijama dvorca Stubički Golubovec.

- Odlučila sam sudjelovati na Znanstvenom pikniku jer me zanima znanost i volim prirodne predmete, kaže Eva Sinković, učenica 7. razreda.

Ovo je deveta godina otkako sudionici Znanstvenog piknika pokusima, radionicama i prezentacijama pokušavaju zainteresirati širu javnost za sve vrste znanosti.

- Djecu ćemo danas informirati o osnovnim ljudskim organima, rekla je autorica aplikacije Josipa Bencek.

Uz STEM područje, predstavljaju se i društvene znanosti ili pak umjetnost.

- Cilj je predstaviti arheologiju kao znanost, zainteresirati mlade za ovu pustolovnu, zanimljivu znanost, kaže arheologinja Ivana Škiljan iz Muzeja Hrvatskog zagorja.

Tko nije stigao u Donju Stubicu, pokuse može pogledati na internetu. Škole su slale svoje radove.

- Molim vas, otiđite na YouTube-kanal da vidite kako ta djeca rade, to je jedno od najvećih bogatstava koje će se odavde izroditi, poručuje Davor Komerički iz Udruge profesor Baltazar.

Ovaj bi dvorac uskoro trebao postati mjesto gdje će zabavna znanost biti dostupna cijele godine. Priprema se, naime, uređenje Znanstveno-edukacijsko-zabavnog centra.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!