Vlatko Stefanovski nastupio ispred zagrebačkog HNK

Uz njegovo se ime vezuju samo superlativi. Gitaristički virtuoz sa zavidnom svjetskom karijerom, najpoznatiji gitarist ovih prostora. U sklopu Festivala svetog Marka ispred zagrebačkog HNK publici se na besplatnom koncertu sinoć predstavio Vlatko Stefanovski.

Njegov je umjetnički životopis izniman - odana ga zagrebačka publika itekako poznaje i voli, a ovaj put je imala priliku čuti glazbeno putovanje intrigantnim opusom Vlatka Stefanovskog.

- To što sam pripremio za ovaj koncert, to pripremam više od 40 godina. Znači, za ovakve nastupe trebaš imati stvarno malo veći opus, da bi mogao priuštiti sebi tu slobodu da šećeš po svom repertoaru iz prošlosti, a pritom i da daš sebi pravo da improviziraš neke stvari, rekao je Stefanovski.

Uoči koncerta Vlatko Stefanovski uživo se javio u središnji Dnevnik HTV-a:
Stefanovski uživo za Dnevnik HTV-a uoči večerašnjeg koncerta u Zagrebu
Stefanovski je poznat po stapanju žanrova i stilova - jazza, rocka, bluesa, etna, tradicijske glazbe. Njegov se opus tako uklopio i u Festival svetog Marka, inače fokusiran na klasičnu glazbu.

- Vlatko Stefanovski je izvrstan - on je etno glazbenik, a etno je glazba koja ide u sve prostore. Festival je orijentiran, prije svega, na izvrsnu glazbu. Naravno, najprije na klasičnu, ali uopće - na izvrsnu glazbu, ističe Zdravko Šljivac, umjetnički ravnatelj Festivala svetoga Marka.

Nakon dva gitaristička virtuoza, Petrita Çekua i Stefanovskog, treći i posljednji koncert ovogodišnjeg Festivala sv. Marka, pod nazivom Mozart-Beethoven, publiku čeka 31. kolovoza.

Stefanovski, pak, već dan nakon Zagreba, nastupa na Splitskom ljetu, a zatim i u drugim našim gradovima na moru.