Barbara Munjas

30.01.2023.

16:36

Autor: HRT

Barbara Munjas

Barbara Munjas

Foto: Dario Njavro / HRT

Barbara Munjas istarska je kantautorica prisutna na glazbenoj sceni od srednjoškolskih dana. Nakon što je 2007. na Doru ušla u posljednjem trenutku, postala je članicom legendarnih Gustafa. Karijeru je 2013. nastavila u bendu Barbari u kojem je, uz lead-vokal, bila i autor pjesama.

Barbara se lani htjela prijaviti na Doru, no zbog zdravstvenih razloga nije stigla pripremiti dobru pjesmu. Ove godine je 15. obljetnica od njezina prvog nastupa na Dori.

- Nekako smatram da je zgodno da zatvorim krug. Počela sam s Dorom, te 2007. mnogo toga otvorilo mi se u životu, krenula sam na glazbeni put. Sada je vrijeme da se dignem na neki viši nivo, objasnila je.

Galerija
Barbara Munjas, Foto: Dario Njavro/HRT
Barbara Munjas, Foto: Dario Njaro/HRTBarbara Munjas, Foto: Dario Njavro/HRTBarbara Munjas, Foto: Dario Njavro/HRTBarbara Munjas, Foto: Dario Njavro/HRT

Dora 2007. bila joj je svojevrsna odskočna daska u karijeri.

- Ni mjesec dana nakon Dore upala sam u Gustafe. Tada sam otkrila u kojem se smjeru želim kretati što se tiče glazbe, da želim biti dio benda, dio kolektiva, da želim sama raditi svoju glazbu i da moram naučiti svirati neki instrument, rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!