Đana Smajo

30.01.2023.

16:36

Autor: HRT

Đana Smajo

Đana Smajo

Foto: Dario Njavro / HRT

Mlada splitska glazbenica Đana Smajo nastupit će na ovogodišnjoj Dori s pjesmom "Free Fallin". Đana je rođena u Splitu 16. 3. 2003. i još kao mala, slušajući pjesme koje su joj roditelji puštali, zavoljela je glazbu, pjevanje i ples. 

Vidjevši u njoj velik potencijal, majka je Đanu upisala u glazbenu udrugu ''Music Talents'' u Splitu gdje je uz pomoć mentorice Teane Kovačević počela raditi na poboljšanju svojih vokalnih i scenskih sposobnosti. Tijekom glazbenog rasta obišla je različite internacionalne festivale u Italiji, Sloveniji, Moldaviji i Turskoj, gdje je uz veliko iskustvo prikupljala i brojne nagrade.

Dvaput je sudjelovala u dječjem glazbenom showu ''Zvjezdice''. Oba puta završila je u velikom superfinalu, što je za malu Đanu već bilo ispunjenje snova. Pjevala je i na Šibenskom i Splitskom festivalu kao gošća u show programima, a 2020. dobila je poziv Rande Stipišića i Luke Mrduljaša, mladih glazbenika iz Splita koji su joj za tadašnju Doru napisali pjesmu ''One''. To je za Đanu jedno od najljepših iskustava, a te godine bila je najmlađa natjecateljica.

Galerija
Đana Smajo, Foto: Dario Njavro/HRT
Đana Smajo , Foto: Dario Njavro/HRTĐana Smajo, Foto: Dario Njavro/HRTĐana Smajo, Foto: Dario Njavro/HRTĐana Smajo, Foto: Dario Njavro/HRT

Zbog lijepih uspomena vezanih za tu Doru, mnogo lakše je bilo donijeti odluku ponovno se prijaviti ove godine, ali za razliku od 2020., ovoga puta sama je napisala pjesmu, a produkciju i aranžman radio je Branimir Mihaljević, višestruki pobjednik Dore. Đana je pjesmi "Free Fallin'' posvetila čak i tetovažu koju ponosno nosi.

Osim što se bavi pjevanjem, Đana na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studira francuski i portugalski jezik i trenutačno je na drugoj godini. Slobodno vrijeme najviše voli provoditi s prijateljima, svirati klavijature, pisati nove pjesme, ići obitelji u Split i naravno pjevati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!