Đana: Pjesma za Doru nastala je kad sam bila udaljena od svoje obitelji

22.01.2023.

16:08

Autor: HRT/T.D.

Đana Smajo

Đana Smajo

Foto: Dario Njavro / HRT

Mlada splitska glazbenica Đana Smajo nastupit će na ovogodišnjoj Dori s pjesmom Free Fallin'. Razgovarali smo s njom o tome kako teku pripreme za Doru i što očekuje od nastupa.

Đana je u glazbenoj karijeri imala brojne nastupe uživo, duete s poznatim glazbenicima kao što su Jacques Houdek i Matija Dedić, a 2020. godine nastupila je prvi put na Dori s pjesmom "One" te zauzela 7. mjesto. Nastupala je u raznim glazbenim show programima. Još od djetinjstva surađuje sa splitskim glazbenikom Mikijem Noplingom. Preferira za pjevanje funky, soul i pop zvuk.

Od nastupa na Dori 19-godišnja Đana očekuje dobro vokalno i scensko predstavljanje.

- Želim dokazati napredak u tri godine, koliko je prošlo od zadnje Dore, da se dobro zabavim i steknem novo iskustvo, dodala je.

Pobjeda na Dori bila bi sljedeći korak u ostvarenju njenog sna, a to je da postane vrsna kantautorica.

- Dora je pojam i Eurosong pratim od malena kod kuće sa svojom obitelji utorkom, četvrtkom i subotom. To je tradicija. Brojne izvođače sam gledala na Eurosongu i uvijek sam maštala da budem jedna od njih. Pobjeda na Dori bi bila ostvarenje snova, naglasila je.

Pjesmu Free Fallin' napisala je kad se preselila u Zagreb zbog fakulteta i prolazila proces udaljenosti od obitelji.

- Nema više mame koja će čuvati leđa, nego si prepušten sam sebi. Sve sam emocije izrazila kroz pjesmu. Pjesmi sam posvetila i tetovažu anđela. Pjesma može imati različito značenje za pojedinca i svatko se na različit način može poistovjetiti s njom, rekla je.

@hrvatska_radiotelevizija Đana: Za ovu pjesmu sam posvetila i tetovažu #dora2023 #hrt #fyp #glazba #dora #đana #zavas #video #music @Dana Smajo ♬ original sound - HRT

Glazba je dio njenog života.

- Sve radim uz glazbu. Ako se spremam negdje - slušam glazbu, učim i slušam glazbu, sve je simultano. Otkad sam postala zrelija, znam uskladiti glazbu i privatno vrijeme, rekla je.

Pripreme za Doru su u tijeku.

- Radi se na scenskom nastupu, koreografiji, stylingu i općenito cijelom paketu. Jako sam uzbuđena jer mislim da će ovaj put biti na većoj razini. Mislim da pjesma može donijeti na težini i da ćemo scenskim nastupom prikazati što meni ona predstavlja, zaključila je.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!