Detour

30.01.2023.

16:36

Autor: HRT

Detour

Detour

Foto: Dario Njavro / HRT

Detour je pop-sastav koji je nastao iz grupe Yammat. Čine ga idejni vođa Nenad Borgudan i dvije pjevačice Laura John i Ivana Radan, basist Marino Vinja, bubnjar Edi Grubišić te klavijaturist Vibor Čerič.

Album ponajprije nošen hit-singlovima "Srce veliko", "Snijeg", "Daleko" i "Plešem sama" osigurao je Detouru vodeća mjesta u većini godišnjih izbora te Porina za najbolji pop-album u 2014.

Pjesma "Zaljubila sam se" 2016. poharala je domaće top liste. Od Hrvatske diskografske udruge dobila je priznanje za pjesmu koja se te godine najviše puštala u eteru radijskih postaja, a 2017. donosi im glazbenu nagradu Porin u kategorijama pjesma godine i najbolja izvedba grupe s vokalom.

Galerija
Detour, Foto: Dario Njavro/HRT
Detour, Foto: Dario Njavro/HRTDetour, Foto: Dario Njavro/HRTDetour, Foto: Dario Njavro/HRTDetour, Foto: Dario Njavro/HRT

Detourovci će svakako pamtiti kraj 2018. zbog svog najvećeg koncerta u karijeri održanog u Maloj dvorani Doma sportova kojemu su prethodili sjajni rasprodani koncerti u Tvornici kulture, Vintage Industrial Baru i KD-u ''Vatroslav Lisinski'' s grupom Pavel.

Početak 2019. donosi im nova priznanja. S aktualnim albumom ''Tourdetour'' na novinarskoj glazbenoj nagradi ''Rock&Off'' odnose nagradu u kategoriji Pop&off, a ni na dodjeli glazbene nagrade Porin nisu ostali praznih ruku - pobijedili su u kategorijama za pop-album godine i najbolja izvedba grupe s vokalom. Peti studijski album zatvoren je također zapaženim singlovima - elektropopističkom pjesmom ''Ima i nema'' te vintage akustik baladom ''Slike o našim danima''.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!