Detour stiže na Doru: Zamislili smo nastup apokaliptične atmosfere!

29.01.2023.

Zadnja izmjena 15:53

Autor: HRT/L.D.

Detour

Detour

Foto: Dario Njavro / HRT

Nagrađivani glazbeni sastav Detour, nakon niza uspješnih singlova i sedamnaest godina postojanja, prvi put stiže na Doru! Kako teku pripreme za nastup, otkrivamo u razgovoru sa vođom grupe Nenadom Borgudanom. 

- Osjećamo se sjajno! Pripreme teku prema planu, trenutno smo u fazi dotjerivanja nastupa, nabavljanja i prilagođavanja odjeće (kostima) i dizanja morala na potrebnu razinu, poručio je.


Predstavit će se sa pjesmom "Master Blaster" čiji je autor glazbe, teksta i aranžmana upravo Nenad, koji nam otkriva kako je pjesma nastala i što ga je inspiriralo.


- Pjesma je nastajala u raznim fazama kroz duži period. Instrumentalna ideja kreće još 2012. godine i ponekad bih joj se vraćao, ali ju nikako nisam uspijevao dovršiti. Konačni tekst i oblik dobila je tek par dana prije slanja na natječaj za Doru, tako da se inspiracija za nju budila u više navrata. Na kraju je to ljubavna pjesma koja govori o međuljudskim odnosima i o činjenici da svatko od nas u tim odnosima može biti Master Blaster, onaj koji pritišće crveni gumb, taster i razara odnos, ili svijet, pojasnio je.


Grupi Detour je ovo prvi nastup na Dori, pa će za razliku od njihovih dosadašnjih spontanih scenskih nastupa, ovaj put on biti pomno planiran.


- Scenski nastup je uvijek bitan dio prezentacije glazbe, a naročito na ovom tipu natjecanja. Naravno, on može biti spontan ili planiran, a mi smo se ovaj put, za razliku od naših uobičajenih spontanih nastupa, odlučili za planirani nastup. Zamislili smo nastup prilično distopijske i apokaliptične atmosfere, istaknuo je.

Za kraj intervjua, Nenad je s nama podijelio očekivanja od nastupa te poslao poruku publici.


- Očekujemo prije svega dobar nastup, a vjerujem da će onda i reakcije biti sjajne, jer s vizualnom prezentacijom pjesma će dobiti još jednu dodatnu dimenziju i zapravo konačan oblik. Stoga, draga publiko, bili ljubitelji Dore ili ne, toplo preporučujem da se u subotu 11. veljače, ugodno smjestite pred vaše televizore i uživate u glazbenom showu koji bi ove godine mogao biti zanimljiviji nego ikada, zaključio je. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!