Eni Jurišić

30.01.2023.

16:35

Autor: HRT

Eni Jurišić

Eni Jurišić

Foto: Dario Njavro / HRT

Eni Jurišić rođena je u Rijeci 1990. i jedna je od najperspektivnijih mladih pjevačica na domaćoj sceni. Sjajne glazbene gene naslijedila je od majke Jozefine Jurišić koja je bila jedna od pjevačica kultne riječke Grupe 777. Na brojnim dječjim festivalima počela je nastupati kao osnovnoškolka.

Publici se predstavila sudjelujući u HRT-ovu showu "The Voice" u kojem je stigla do polufinala te u glazbenoj emisiji "A strana".

Publika je najviše pamti po duetu s Matijom Cvekom "Trebaš li me". Na hrvatskoj glazbenoj top ljestvici ta je pjesma 19 tjedana bila na 1. mjestu, a pet mjeseci bila je na Billboardovoj ljestvici najslušanijih hrvatskih pjesama prema streaming servisima. Na YouTubeu trenutačno ima 5,3 milijuna pregleda. 

Galerija
Eni Jurišić, Foto: Dario Njavro/HRT
Eni Jurišić, Foto: Dario Njavro/HRTEni Jurišić, Foto: Dario Njavro/HRTEni Jurišić, Foto: Dario Njavro/HRTEni Jurišić, Foto: Dario Njavro/HRT

Eni se 2022. udala za glazbenika Vjekoslava Ključarića kojeg je upoznala u showu "The Voice". Njih dvoje su 2017. snimili duet "Prije nego nestane". Eni će na Dori nastupiti s pjesmom "Kreni dalje".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!