Eni Jurišić: Od malena sam upijala glazbu

17.01.2023.

19:02

Autor: HRT

Eni Jurišić

Eni Jurišić

Foto: Dario Njavro / HRT

Riječanka Eni Jurišić hrvatskoj publici se predstavila sudjelovanjem u HRT-ovom showu "The Voice", a zatim i u glazbenoj emisiji "A strana". Publika ju najviše pamti po duetu s Matijom Cvekom "Trebaš li me". Razgovarali smo s Eni o njezinom glazbenom putu i odluci da se prijavi na Doru.

Na njezinu glazbenu karijeru najviše je utjecala njezina mama Jozefina Jurišić, koja je '80.-ih godina nastupala kao dio kultne riječke Grupe 777.

- Od malih nogu gledam mamu kako odlazi na nastupe, a sad je došlo vrijeme da ona mene gleda kako ja odlazim. Od malena sam upijala glazbu, mama me nikada me nikada nije forsirala da se time bavim, već me pustila da sama izaberem svoj put, rekla je.

Eni se 2022. udala za glazbenika Vjekoslava Ključarića kojeg je upoznala u showu "The Voice". Njih dvoje su 2017. snimili duet "Prije nego nestane". Na Dora 2023 Eni će nastupiti s pjesmom "Kreni dalje".

- Pjesma nije pisana za Doru, ona je postojala i prije i trebala je izaći kao moj sljedeći single, rekla je.

Objasnila je kako je s ovom pjesmom htjela napraviti nešto posebnije i na drugačiji ju način predstaviti publici.

- Moj tim i ja smo odlučili da je Dora odličan izbor za to, dodala je.

Kada bi pobijedila na Dori, Eni kaže da bi bila presretna.

- To bi bio dokaz da dobro radimo i da publika to cijeni, rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!