10:36 / 01.06.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Dodijeljena priznanja „Milka Trnina“

Nagrada Milka Trnina

Nagrada Milka Trnina

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

U Muzeju za umjetnost i obrt dodijeljene su nagrada i diploma Milka Trnina za posebno uspješan i zapažen umjetnički nastup u protekloj godini.

Diploma je dodijeljena Operi HNK "Ivan pl. Zajc" iz Rijeke za izvedbu opere "Tristan i Izolda" Richarda Wagnera, a zanimljivo je kako je riječ o posljednjoj produkciji te operne kuće prije izbijanja pandemije, te prvom Wagnerovu djelu koje je riječka Opera ikada producirala.


Nagradu Milka Trnina za 2020. dobio je gitarist Krešimir Bedek za uspješan koncert održan prošle godine u sklopu ciklusa "Gitara viva" u Hrvatskom glazbenom zavodu.

- Milka Trnina je zaista veliko priznanje, pogotovo zato što ju daje strukovna udruga Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika, samim time ima veliku snagu i značaj i ponosan sam što mi je dodijeljena, izjavio je Krešimir Bedek kojega smo opširno predstavili krajem prošle u ciklusu Putovi hrvatske glazbe čiju snimku možete pronaći u Slušaonici Hrvatskoga radija.


Intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević istanuo je da je „Tristan i Izolda“ jedan od najznačajnijih projekata Rijeke Europske prijestolnice kulture.


- Zbog čega je ova diploma za nas utoliko značajnija, ali usudio bih se reći jedan od najznačajnijih projekata opernih uopće, u produkciji riječke opere, rekao je Blažević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!