Hus za HTV: Aki je toliko intenzivno živio, to je jednostavno uzelo danak

28.01.2022.

12:04

Autor: I.Z./HRT

Husein Hasanefendić- Hus

Husein Hasanefendić- Hus

Foto: HTV / HRT

Aki nije bio čovjek mirovanja, Aki je bio čovjek od akcije i emocije. Prešao je veliku emotivnu kilometražu, kakvu rijetko tko prijeđe u svom životu, što je vjerojatno ostavilo traga i na njegovom srcu. On je čovjek koji je postavio standarde za kategoriju rock frontmen jednog rock banda. Puno je velikih rečenica koje će nam ostati u pamćenju, a koje su izrečene na današnjoj komemoraciji. Akijev dugogodišnji kolega iz grupe Parni valjak, a prije svega veliki prijatelj Husein Hasanefendić Hus rekao je za HTV kako je Akiju bila velika želja da se napokon krene sa sviranjem. 

- Dobrim dijelom ta neaktivnost i ta nekakva neuobičajena besperspektivnost korone, pandemije, izolacije i svega toga, to je djelovalo na njega da se počeo gasiti. Imali smo nekoliko koncerata prošlo ljeto i opet je oživio. I onda opet - stop. Snimili smo single, namjeravali smo odraditi turneju, novi ciklus, album. Vidio sam da se ponovno budi. Međutim, te silne godine života... On je toliko intenzivno živio da objektivno - dva normalna života bi se od toga dala sastaviti. To je jednostavno uzelo danak i srce nije izdržalo, rekao je Hus.

Dodao je kako su svi vrlo tužni te da emocije unište čovjeka, shrvaju ga.

- Međutim, on bi se na ovo sve smijuljio, on bi "umro" na moje odijelo sada i pitao bi: "Gazda, kaj ti je?". Mislim on je bio takav lik, on je jednostavno slavio život, poručio je Hus.

Kazao je i kako je teško zamisliti Akija kao "starčeka" koji ne može na binu, nego u nekom parku na klupi hrani golubove.

Pogledajte razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!