14:27 / 31.10.2019.

Autor: Rudi Pavlović/V.M./HRT

Kulturni pregled s nogu: 'Bok, odoh na sok…'

-

-

Foto: - / -

Što nam je kulturno činiti ovih dana u 6 minuta otkriva ekipa emisije Kultura s nogu – izdvojili su muški prozni internetski blok, plesnu predstavu, Chaplinove filmove uz glazbu uživo i robotske priče.
Što nam je kulturno činiti ovih dana u 6 minuta otkriva ekipa emisije Kultura s nogu – izdvojili su muški prozni internetski blok, plesnu predstavu, Chaplinove filmove uz glazbu uživo i robotske priče:

Iz udobnosti svojega doma možete uživati u književnim novitetima i to – besplatno. Portal Besplatne elektroničke knjige upravo je, naime, objavio 'muški prozni blok' – romane i kratke priče šestorice autora: Marinka Koščeca, Zorana Malkoča, Krešimira Pintarića, Tomislava Zajeca, Nevena Ršumovića i Ivice Đikića.

Provjerili smo i novu plesnu predstavu Zagrebačkog plesnog ansambla 'Gore', koja je premijerno izvedena 28. listopada u Zagrebačkom kazalištu mladih. Radi se o djelu nagrađivanoga mađarskog koreografa i plesača Ferenca Fehéra koje je ostvario sa ZPA-om.

Charlie Chaplin, manje je poznato, bio je i vrhunski skladatelj, a Zagrebačka filharmonija nas je u godini u kojoj obilježavamo 130. obljetnicu Chaplinova rođenja odlučila počastiti: u subotu, 2. studenoga, u zagrebačkoj Ludoj kući izvode glazbu uz filmove 'Pasiji život' i 'Mališan'.

Do 10. studenoga u Tehničkom muzeju 'Nikola Tesla' u Zagrebu postavljena je izložba 'Robotika mechanika: od pogreške do savršenstva' koja predstavlja recentnu hrvatsku scenu robotike, mehanike, hackiranja i dizajna.

Pogledajte tjedni pregled iz emisije Kultura s nogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!