Marko Tadić reciklira izlagačke aparate

08.09.2023.

09:41

Autor: Vijesti iz kulture/HRT/V.M.

"The aim", izložba interdisciplinarnog umjetnika Marka Tadića, otvorena je jučer u riječkoj Filodramatici.

Samim postavom autor izražava potrebu za recikliranjem postamenata i izlagačkih aparata te njihovim dovođenjem u trajniju funkciju. Izložbeni prostor tako postaje poligon u kojem se isprepleću razni narativi u obliku crteža, slike i skulpture unutar ambijentalne instalacije, stoji u opisu postava.

- Ovo je sve već imaginariji koji ja dosta dugo već koristim tako da je to sve bazirano na nekakvim utopijskim i distopijskim vizijama budućnosti gdje onda kroz vizualne elemente pokušavam vizualizirati tu paralelnu dimenziju u kojoj bi mi mogli postojati, objašnjava Marko Tadić.

Marko Tadić

Marko Tadić

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

- u U Galeriji Filodrammatica, odnosno, u okviru programa Drugog mora predstavljamo autore koji se bave intermedijalnim radovima, koji koriste različite tehnike u predstavljanju svojih radova i Marko je u tom smislu bio sjajan izbor za predstavit jedan dio njegovog opusa, ustvrdila je Ivana Katić, koordinatorica programa Udruge "Drugo more".

Izložbu se može posjetiti do 28. rujna.

"The Aim"

"The Aim"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!