Nezaustavljiva pohlepa nakon smrti bogataša

20.03.2023.

11:06

Autor: Vijesti iz kulture/HRT/V.M.

"Ožalošćena porodica"

"Ožalošćena porodica"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

„Ožalošćena porodica", jedna od najboljih komedija srpskog komediografa Branislava Nušić, koju je napisao 1935., nova je Kerempuhova predstava premijerno izvedena u petak, 17. ožujka. 

Nušić sjajno raslojava nezaustavljivu pohlepu okupljenih nakon smrti bogatog rođaka, a redatelj Ivan Plazibat "ožalošćenu porodicu" simbolično smješta za dugački stol u crno-bijelom ambijentu lišenom ukrasa.

Predstavom dominira izvrstan glumački ansambl, a premijeru je zabilježila ekipa Vijesti iz kulture:

- Ono što je zapravo najzanimljivije kod Nušića je to da gramzljivost i pohlepa uvijek idu iz nekakve racionalnosti i trezvenosti. To je neki usud ovih prostora, ona logika „bolje ja tebe nego ti mene“ – zato su njegovi ljudi gramzljivi iz predostrožnosti, komentirao je redatelj Plazibat.

Ivan Plazibat

Ivan Plazibat

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Glumac Hrvoje Kečkeš, koji tumači ulogu Agatona Arsića, svoj lik naziva „samoproglašenim vođom“:

- Kao takav, on smatra da njemu najveći dio nasljedstva, dodao je Kečkeš.

U ulozi Gine nastupa glumica Mia Anočić Valentić:

- Porodica, kao i svaka druga na Balkanu, predstavlja se u najboljem svijetlu, a zapravo kad je novac u pitanju, onda izađu vragovi iz svih ljudi, ustvrdila je Mia Anočić Valentić.


Galerija
Mia Anočić Valentić, Foto: Vijesti iz kulture/HRT
Hrvoje Kečkeš, Foto: Vijesti iz kulture/HRT

Nakon premijere slijede i izvedbe „Ožalošćene porodice“ koje su na rasporedu 23. i 25. ožujka, te 1., 28. i 29. travnja, a nova premijera Kerempuha bila je i tema Kazališnog kutka emisije Dobro jutro, Hrvatska u kojoj su gostovali glumci Marko Makovičić Anita Matić Delić te redatelj Ivan Plazibat:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!