21:25 / 22.02.2021.

Autor: Hina

Tisuće Novosađana na Dunavu se oprostilo od Balaševića

"Noć kad je Đole preplivao Dunav"

"Noć kad je Đole preplivao Dunav"

Foto: HTV / HRT

Najmanje deset tisuća građana njegova rodnog Novog Sada oprostilo se u ponedjeljak navečer programom "Noć kad je Đole preplivao Dunav" od preminulog kantautora Đorđa Balaševića.


Okupljeni na Keju pored Dunava, gdje plove čamci osvijetljeni bakljama, Novosađani su u zrak pustili na tisuće lampiona odajući počast svojemu sugrađaninu, poznatom vojvođanskom kantautoru.


Skup je počeo emitiranjem njegove pjesme Regruteska, a nastavljen je drugim hitovima iz njegova bogatog glazbenog opusa.


Svuda na Keju položeno je bijelo cvijeće, a ljudi su pjevali na mostu Duga prema Petrovaradinskoj tvrđavi na kojoj je projiciran lik Đorđa Balaševića. Radio televizija Vojvodine izravno je prenosila događaj.


Službenih govora nije bilo, a organizaciju skupa logistički je pomogao grad Novi Sad.


Đorđe Balašević je u nedjelju pokopan na Gradskom groblju, a preminuo je u petak u Kliničkom centru Vojvodine od posljedica zaraze koronavirusom

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!