Nova HRT-ova serija "Metropolitanci" prikazana u Sarajevu

19.08.2022.

Zadnja izmjena 19:55

Autor: Špela Cvitković Iličić/Dnevnik/HRT

Ekipa serije na sarajevskom festivalu

Ekipa serije na sarajevskom festivalu

Foto: Dnevnik / HRT

Na Sarajevo film festivalu glamurozno je predstavljena ekipa nove dramske serije Hrvatske radiotelevizije "Metropolitanci". Serija će premijerno na Prvom programu HTV-a biti prikazana već 26. rujna.

Serija prati dvije obitelji u polufiktivnom zagrebačkom naselju, usred pandemije, nakon razornoga potresa.

- Ovdje je izazov možda dvostruko veći, osim što smo na jednom velikom i važnom Festivalu, ipak izlazimo s relativno lokalnom zagrebačkom pričom, kaže Dario Vinci, glavni scenarist i producent "Metropolitanaca".

Na Festivalskom trgu ekipa "Metropolitanaca" u poslijepodnevnim satima družila se s publikom.

- Bilo je izazovno i ambiciozno, bilo je glomazno, u nekom trenutku kad shvatiš da imaš preko 80 govornih uloga koje te čekaju u kratkom razmaku od tri mjeseca, dosta različitih karaktera, rekao je Igor Šeregi, redatelj "Metropolitanaca" 

Nakon uspjeha "Područja bez signala", također dramske serije Hrvatske radiotelevizije, i pet Srca Sarajeva koja su odnijeli iz tog grada, sve se čini odličnim i za "Metropolitance".

- Propustio sam nominaciju "Područja bez signala" i vlastitu nominaciju, ali evo stigao sam na ovu pretpremijeru i kao uvijek fantastično izgleda, sve je glamurozno, lijepo, puno ljudi i sviđa mi se doći ovdje, kazao je Rene Bitorajac, glumac u "Metropolitancima".

- Moj lik ima puno dramskih elemenata gdje sam se često radeći pitala kako će se to zrcaliti na ostale likove jer mnogi od njih su čak karikaturalni, ali mislim da to sam život jest, nudi potpuno iracionalne situacije i ljude koje srećeš, kazala je Nataša Janjić, glumica u "Metropolitancima".

Prva sezona "Metropolitanaca" ima 14 epizoda. U pripremi je i druga sezona. Domaća publika seriju će moći gledati već u rujnu na Prvom programu HTV-a.

Nakon osam dana i više od 220 prikazanih filmova iz cijeloga svijeta, među kojima 51 premijerno, Sarajevo film festival večeras gasi reflektore.  Hrvatska je ove godine ostavila dubok trag na festivalu, a večeras ćemo doznati i tko će osvojiti glavne nagrade, Srca Sarajeva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!