Objavljena iznimno zahtjevna ‘Misa svetog Vlaha’

02.02.2021.

06:29

Autor: Vijesti iz kulture/HRT

Predstavljena iznimno zahtjevna ‘Misa svetog Vlaha’

Predstavljena iznimno zahtjevna ‘Misa svetog Vlaha’

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Sveti Vlaho je Dubrovčanima zaštitnik kojemu se mole, od kojeg očekuju, prema kojem se ravnaju i kojem se obećaju - ističu glazbenici klape Kaše koji su u Kazalištu Marina Držića predstavili su nosač zvuka ‘Misa svetog Vlaha’. 

Za razliku od prošle godine, kada je praizvedbu djela pratila brojna publika u crkvi svetog Vlaha, ove je godine, zbog epidemioloških mjera, broj gledatelja bio ograničen, promocija se mogla pratiti putem interneta, a zabilježile su je i naše Vijesti iz kulture:


U čast dubrovačkom Parcu, klapa Kaše, na čelu s autorom skladbi Vickom Dragojevićem, predstavila je album 'Misa svetog Vlaha'.


- Misa svetome Vlahu radila se dugo, radila se polako i pazilo se na svaki dio. Napisana je u duhu koncertne a capella klapske pjesme klapske pjesme i vrlo je bila složena za pripremiti, kaže Vicko Dragojević.


Luka Šerić iz klape Kaše napominje da mu je, što se pjevačkog iskustva tiče, ovo bio najteži zadatak koji je ikad dobio kao pjevač.


- Na kraju je ispalo super, bolje od očekivanja, barem mojih i jako sam ponosan na to, možda i najponosniji od svega što sam dosad radio, ističe Luka Šerić.


Tekst za tri skladbe na albumu napisao je Božo Vodopija, koji s klapom Kaše već godinama surađuje.


- Misa svetog Vlaha je zaista jedan vrhunac, i Vicko Dragojević je to savršeno odradio. Imao sam zaista veliku radost da je i mene uključio tim malim jednim djelićem, kaže Božo Vodopija.


Sveti Vlaho zaštitnik je i od bolesti grla, stoga su članovi klape i ove godine pristupili tradicionalnom grličanju, odnosno blagoslovu grla i glasnica.

Grličanje

Grličanje

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!