18:56 / 01.12.2020.

Autor: Vijesti iz kulture/Hina/V.M./HRT

Ostojićevom filmu ‘F20’ još četiri nagrade

Izvor: HAVC

Izvor: HAVC

Foto: - / -

Tijekom proteklog vikenda dugometražni igrani film ‘F20’ Arsena Antona Ostojića osvojio je četiri nagrade na online izdanjima festivala koji se inače održavaju u Los Angelesu i Beču, objavio je u utorak Hrvatski audiovizualni centar.
Tijekom proteklog vikenda dugometražni igrani film ‘F20’ Arsena Antona Ostojića osvojio je četiri nagrade na online izdanjima festivala koji se inače održavaju u Los Angelesu i Beču, objavio je u utorak Hrvatski audiovizualni centar.

- Film ‘F20’ osvojio tri nagrade na festivalu u Grčkoj
- Nove nagrade hrvatskom filmu ‘F20’ u Ukrajini i SAD-u
- Film 'F20' Arsena A. Ostojića nagrađen u Čileu
- Kako je Martina pobjegla s Filipom na Zrće

Na 5. izdanju Filmskog festivala Sherman Oaks u Kaliforniji, Ostojićev film osvojio je ukupno tri nagrade: Veliku nagradu žirija za najbolji film, koju ravnopravno dijeli s čileanskim filmom ‘Imaginarna država’ redatelja Alana Fischera, Veliku nagradu žirija za najboljeg redatelja igranog filma te Veliku nagradu žirija za najbolju glavnu žensku ulogu koju je ostvarila Romina Tonković.

- Bila sam istinski sretna zbog toga što film i dalje živi i što ljudi imaju priliku da ga pogledaju i sama činjenica da sam ja kao debitantica na tom filmu dobila i toliko nagrada uopće je meni stvarno čudo, izjavila je Romina Tonković u Vijestima iz kulture.

Redatelj Ostojić napominje da je 'F20' je prvenstveno žanrovski film - film rađen za publiku, a ne za festivale.

- Tako da je ovo na neki način iznenađenje da upravo na festivalima postiže dodatne uspjehe, lijepo je to vidjeti, on je poput nekog malog djeteta, koje ste podigli, poslali ste u svijet i to dijete vas iznenađuje i postiže neke uspjehe koje niste ni očekivali, rekao je Ostojić.

U dugometražnom natjecateljskom programu američkog festivala u sklopu kojeg je prikazan i hrvatski film, sudjelovalo je osam igranih naslova

Četvrto međunarodno priznanje debitantici Tonković stiglo iz Beča

Na Austrijskom međunarodnom filmskom festivalu, koji je također završio 29. studenoga, glumica Romina Tonković je za svoju ulogu djevojke Martine dobila Nagradu za najbolju glumicu, što joj je već četvrto međunarodno glumačko priznanje za tu debitantsku ulogu.

Za sudjelovanje na Austrijskom međunarodnom filmskom festivalu, koji se inače odvija u Beču, prijavilo se više od 250 dugometražnih i kratkometražnih naslova iz cijeloga svijeta.Film ‘F20’ priča je o dvoje mladih koji jedne noći kreću u ono što bi trebao biti najbolji provod u životu, no pretvara se u najgoru noćnu moru.

Osim Romine Tonković, glume Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Borisa Miholjevića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!