Otac i sin Kerekeš gradit će Kulturni centar u Varaždinu

28.04.2021.

16:47

Autor: Sara Badžek/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Otac i sin Kerekeš gradit će Kulturni centar u Varaždinu

Otac i sin Kerekeš gradit će Kulturni centar u Varaždinu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U ovim teškim vremenima za kulturu, poznati varaždinski glumački dvojac, otac i sin Kerekeš kreću u poslovnu avanturu života. Njihov Kerekeš teatar gradit će u Varaždinu Kulturni centar. Centar koji će imati unutarnju i vanjsku scenu, te prostore za rad kreativaca jedna je od rijetkih takvih privatnih investicija u kulturi.

Svašta nam je korona ukrala u ovih godinu dana, pa tako i razlog za smijeh. Već smo se zaboravili smijati, a i smijeh pod maskom se niti ne vidi.

S maskom ili bez, razloga za veselje ima Jan Kerekeš. Ugovor o pravu građenja je potpisan - izgradnja Kulturnog centra Kerekeš teatra može početi.

- Mislim da sam u naponu kreativne snage i da mogu nekim novim kreativcima, glazbenicima, plesačima, otvoriti vrata, kaže Jan Kerekeš, Kerekesh teatar.

I to gotovo u samom središtu grada, u blizini dvorane Graberje. Plan je da se centar dijelom financira kroz crowdfounding kampanju.

- Doći ćemo do limita, nakon toga napravit ćemo nacionalni crowdfounding gdje će ljudi moći kupovati karte za predstave koje će se moći gledati tek nakon godinu dana, kupovati stolce i imati svoje zlatne pločice da su izgradili kulturni centar, objašnjava Jan Kerekeš.

O takvim privatnim investicijama u kulturi sanjali su mnogi.

- Međutim nitko se nije usudio napraviti svoj vlastiti teatar koje bi bilo polivalentno i koje bi služilo i teatru i drugim oblicima stvaralaštva, rekao je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina.

S razlogom Kerekeš teatar ulazi hrabro u pustolovinu, za njihov tjedan smijeha redovito se traži ulaznica više. Kako će tek biti kada se vratimo u staro normalno. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!