Otvoreno osmo izdanje Brač Film Festivala

11.08.2022.

09:44

Autor: HRT

Otvoreno osmo izdanje Brač Film Festivala

Otvoreno osmo izdanje Brač Film Festivala

Foto: promo / promo

Sinoć je u Supetru svečano otvoreno osmo izdanje Brač Film Festivala koji će idućih dana okupiti brojne mlade i perspektivne filmaše iz čitavog svijeta.

Prva filmska večer započela je rasprodanim projekcijama glavnog programa, ali i dječjeg filma „Ljeto kada sam naučila letjeti“.

Ovogodišnji program Brač Film festivala otvorio je film “Divljaci”, redatelja Darija Lonjaka. Ova žanrovska akcijska komedija donosi priču o tri navijača Hrvatske reprezentacije koja su greškom zalutala u teroristički kamp.

Brač Film Festival od samih početaka njeguje važnost projekcija za djecu, tako je i ove godine program vrlo bogat, a projekcije za najmlađe počele su filmom „Ljeto kada sam naučila letjeti“ koji je nedavno u Puli osvojio Zlatnu arenu za najbolji hrvatski doprinos u manjinskoj koprodukciji, a selektiran je i za filmski festival u Locarnu.

U glavnom programu posjetitelji su uživali u filmu „Divljaci“, koji je također prikazan i na ovogodišnjem Pula Film Festivalu, a ima i zavidnu kinodistribuciju izvan granica Hrvatske. Treba spomenuti da je film imao paralelnu distribuciju u čak šest zemalja, uključujući Austriju, Švicarsku, Njemačku i Crnu Goru. U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, „Divljaci“ će se prikazivati u čak 40 gradova.

Na otvorenju Festivala bili su redatelj filma Dario Lonjak i glumac Ivan Ožegović koji upravo na Brač Film Festivalu završavaju svoju ljetnu turneju promocije filma.

Program festivala nastavlja se danas, premijerom filma „Strahinja Banović”, redatelja Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST-u bio prikazan dvaput, a ulaznice za ostatak programa i dalje su dostupne na info pultu na Supetarskoj rivi.

BFF možete posjetiti do subote, 13. kolovoza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!