Ponovni ulazak publike u zagrebački HNK

26.05.2020.

19:26

Autor: Mirna Farkaš Salamon/Vijesti iz kulture/Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Dva mjeseca od prisilnog zatvaranja, sinoć je prve gledatelje primio i zagrebački HNK. Umjetnici su brojili dane kada će ponovno stati pred gledatelje, a naša nacionalna kazališna kuća vratila se gala koncertom Opere.
U Hrvatskom narodnom kazalištu smije u gledalištu biti 280 ljudi i upravo ih je toliko sinoć bilo ondje. Ponovni ulazak publike nakon više od dva mjeseca obilježio je gala koncert Opere HNK.

Na programu sinoćnje gale su bila djela Lisinskog, Haydna, Mendelssohna Bartoldyja. Riječ je uglavnom o djelima za zbor i orkestar. Dirigent je bio Luka Vukšić, a nastupila je i sopranistica Valentina Fijačko Kobić.

- Skoro tri mjeseca prošlo je od zadnje predstave koju sam imala 4. ožujka i tada je već zapravo kretala jedna čudna situacija. Moram priznati da je lijepo vratiti se pred publiku. Na kraju krajeva, mi to sve što radimo, radimo zbog publike i publika nam je potrebna, kaže Fijačko Kobić.

Uoči početka koncerta ekipa Vijesti iz kulture javila je u naš središnji Dnevnik:

U kazalištu će sljedećih nekoliko tjedana pretplatnici koji nisu mogli iskoristiti svoje ulaznice moći vidjeti predstavu Mačka na vrućem limenom krovu, balet Gospoda Glembajevi te koncertnu izvedbu opere Lucia di Lammermoor.

Pred nama su još i program Kazalište ispred kazališta te dramska premijera Kafka na žalu najavljena za 26. lipnja.

Pogledajte reportažu koju je na ponovnom otvorenju zagrebačkoga HNK-a zabilježila ekipa Vijesti iz kulture:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!