Povijesno mitološki roman Alatir

08.01.2018.

19:36

Autor: DJH/M.Š.

Tomislav Stockinger i Slavko Šisler

Tomislav Stockinger i Slavko Šisler

Foto: - / -

Hrvatska povijest trajna je inspiracija za umjetnike, a hrvatskom je prošlošću nadahnut i roman u dva dijela 'Alatir' u kojem se miješaju zbilja i fikcija.
Hrvatska povijest trajna je inspiracija za umjetnike, a hrvatskom je prošlošću nadahnut i roman u dva dijela 'Alatir' u kojem se miješaju zbilja i fikcija.
'Alatir' je povijesno-pustolovno-akcijski roman s elementima fantastike i staroslavenske mitologije, čija je radnja smještena u doba hrvatskih narodnih vladara i najvećim se dijelom događa u Bosni. Potka romana je putovanje dvojice prijestolonasljednika, hrvatskoga Stjepana Držislava i bosanskoga Ivana (Alatira) iz hrvatskog kraljevskog grada Knina u istočnu Bosnu, da bi pronašli i oslobodili Ivanovu sestru Moranu. Na tom putu njihova družina raste, a uz obične seljake i vojnike te povijesne likove, susreću i izmaštanog okrutnog ratnika Crnoga Vuka, mističnu staricu Jaku, besmrtnu, ali zlu vladaricu Hildestu i druge.


Roman su u emisji Dobro jutro, Hrvatska predstavili autor romana Tomislav Stockinger i Slavko Šisler.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!