11:47 / 06.04.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Proljetni Gala koncert Opere HNK u Zagrebu

Proljetni Gala koncert Opere HNK u Zagrebu

Proljetni Gala koncert Opere HNK u Zagrebu

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Opera Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu održat će u utorak, 13. travnja, proljetni Gala koncert Opere, pod ravnanjem maestra Aleksandra Kalajdžića i uz solističke nastupe prvaka i solista Opere HNK-a Zagreb.

Program će se sastojati od klasično-romantičarskog kolaža brojeva iz Čarobne frule W. A. Mozarta, Evgenija Onjegina P. I. Čajkovskog, Prodane nevjeste B. Smetane, Hoffmanovih priča J. Offenbacha, Norme V. Bellinija, Machbetha, Don Carla i Trubadura G. Verdija i Cavalleriae rusticanae P. Mascagnija.

Orkestrom će ravnati maestro Aleksandar Kalajdžić, a najljepše operne arije izvest će prvaci i solisti Opere Dubravka Šeparović Mušović, Luciano Batinić, Tomislav Mužek, Valentina Fijačko Kobić, Ljubomir Puškarić, Lana Kos i Ozren Bilušić.

- Bezvremenske melodije velikih majstora u izvođenju jakih imena zagrebačke Opere koncertna su prilika koju ovoga travnja ne smijete propustiti, ističu iz HNK-a Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!