Razriješen ravnatelj 'Lisinskog' Dražen Siriščević

28.02.2023.

Zadnja izmjena 17:06

Autor: IMS/HRT

Dražen Sirščević

Dražen Sirščević

Foto: Marija Štilinović / HRT

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević razriješio je dužnosti ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražena Siriščevića. Kao razloge naveo je nepodnošenje pisanog izvješća o radu, izvođenje radova unutar dvorane bez suglasnosti konzervatora te netransparentnu podjelu ulaznica. Rekao je da je ravnatelj razriješen na osnovi prijedloga većine članova Upravnog vijeća dvorane.

Razmotrio sam prijedlog UV-a, vidio sam i Siriščevićevo pisano očitovanje na optužbe koje mu UV stavlja na teret te sam donio odluku da ću prihvatiti prijedlog UV-a o razrješenju ravnatelja KD-a, rekao je Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za medije. 

Kako je objasnio, nepravilnosti su bile vezane uz nepodnošenje izvješća o radu UV-u u pisanoj formi, uz započinjanje radova unutar Dvorane bez prethodne suglasnosti konzervatora, odnosno Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, te za netransparentnu podjelu ulaznica u više navrata, o čemu je Državni ured za reviziju upozoravao Lisinski još od 2013. godine.

Tomašević je napomenuo da je Siriščević ravnatelj KD Lisinski 14 godina, a ulaznice se i dalje dijele netransparentno. Za koncert Placida Dominga, primjerice, podijeljeno je više od 300 ulaznica te se time i dalje kršio uvjet Državnog ureda za reviziju koji je zbog toga i dao uvjetno mišljenje za reviziju KD Vatroslav Lisinski.

Objasnio je da od pet članova Upravnoga vijeća, od kojih su dvoje predstavnici zaposlenika, dok je troje izabrala Gradska skupština i to dvoje većina, a jednoga oporba, nitko nije glasao protiv smjene ravnatelja. Četiri su glasa bila za i jedan suzdržan. Mislim da to dovoljno govori o tome da su tu odnosi narušeni i da ove nepravilnosti ozbiljno ugrožavaju samo funkcioniranje ustanove, zaključio je gradonačelnik.

Odluka gradonačelnika o mojem razrješenju s mjesta ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i cijeli postupak koji se vodio do te odluke više govori o njemu i njima nego o meni, mojemu radu i poslovanju. Nitko nikada neće moći izbrisati, sakriti ili zatajiti postignute rezultate i još jednom koristim priliku zahvaliti svima koji su mi pomogli do uspješnih rezultata doći. Izvrsnost je bila i ostat će naša liga. Manipulacije i obmane, nikada, stoji u priopćenju Dražena Siriščevića o smjeni s mjesta ravnatelja KD "Vatroslava Lisinskog".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!