Serija Šutnja uvrštena u program Berlinale Series Marketa

19.01.2022.

13:41

Autor: Komunikacije HRT-a

Serija Šutnja

Serija Šutnja

Foto: Drugi plan / za HRT

Dramska serija Šutnja, nastala u suradnji HRT-a i produkcijske kuće Drugi plan, uvrštena je u prestižni program Berlinale Series Market, koji, prema riječima organizatora, predstavlja izbor projekata iznimne umjetničke kvalitete i velikog tržišnog potencijala.

Uz HRT i Drugi plan, serija je rađena u koprodukciji s njemačkim Beta Filmom, ruskom Star Mediom, ukrajinskim streaming servisom OLL.TV, a kao koproducent projektu se na kraju pridružio i njemački javni servis ZDF/Arte.

Scenarij za dramsku seriju Šutnja, nastalu prema motivima romana Drage Hedla, napisao je Marjan Alčevski, producenti su Miodrag Sila i Nebojša Taraba, a režiju potpisuje Dalibor Matanić.

Serija Šutnja

Serija Šutnja

Foto: Drugi plan / za HRT

U glavnim ulogama nastupaju poznata ukrajinska glumica Ksenija MIshina, Goran Bogdan, Darko Milas, Sandra Lončarić, Leon Lučev, Zlatko Burić i brojna druga poznata glumačka imena.

Prva sezona šestodijelne serije snimana je u razdoblju od ožujka do lipnja prošle godine na lokacijama u Zagrebu, Osijeku i Kijevu, u Ukrajini, a HRT s prikazivanjem počinje 7. ožujka na svom Prvom programu HTV-a.

Serija Šutnja

Serija Šutnja

Foto: Drugi plan / za HRT

Urednica serije je Jasmina Božinovska Živalj, ujedno i urednica Programskog odjela Drama HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!