Matanić završio snimanje kriminalističke serije za HRT

11.06.2021.

14:12

Autor: Maroje Vučićević/TVD/V.M./HRT

"Šutnja"

"Šutnja"

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Završeno je snimanje nove kriminalističke serije HRT-a - "Šutnja". Napeta priča o trgovini bijelim robljem i dječjoj prostituciji snimana je u Hrvatskoj i Ukrajini, a režirao ju je višestruko nagrađivani Dalibor Matanić.

Niz zločina povezuje dva grada - Osijek i Kijev. Istinita priča o prostituciji maloljetnika u Osijeku iz nagrađivanih romana Drage Hedla temelj je ove složene mreže koju junaci pokušavaju raspetljati.


Na završetku snimanja bila je ekipa našeg središnjeg Dnevnika:

Prema riječima Dalibora Matanića, ova je priča univerzalna i smatra da će lako pronaći i globalnu publiku kao što mu je to uspjelo s "Novinama."


- Ono što je jako bitno za ovu priču koja se samo oslanja na motive iz romana je to da i Kijev i Osijek mogu biti samo dio jednog velikog kotačića zla. Pričamo o elementarnom zlu protiv kojega se traba boriti, ističe Matanić.


Seriju potpisuje Drugi plan u suradnji s ukrajinskom produkcijskom kućom Star Media i njemačkim divom Beta filmom koji je zadužen za međunarodnu distribuciju.


Među ostalima, u seriji glume i Darko Milas, Sandra Lončarić, Leon Lučev i velika ukrajinska zvijezda Ksenija Mišina


Početak emitiranja serijala od šest epizoda na malim ekranima možemo očekivati krajem godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!